ifikozosseg
..:Bejelentkezés:..
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
..:A hét idézete:..
  
 
"Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni, nem halljátok soha, hogy hibáztatna, vagy gúnyolna másokat. Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások, és soha nem tartja többre magát embertársainál. Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.”
(V.Szt.János)
 
..:Bemutatkozunk:..
 
..:Pásztoraink:..
 
..:Ünnepeink :):..
 
..:Elérhetőségeink:..
 
..:Templomunk:..
 
..: Ifiinduló :..
 
..:Papszentelés:..
 
..: Advent :..
 
..:Nagyböjt és Húsvét:..
 
..:Passió - 2007:..
 
..:Pásztorjáték:..
 
..:Pásztorjáték '08:..
 
..:Képtár:..
 
..:Ünnepek:..
 
..:Cool-túra:..
 
..:Videók:..
 
..:Linktár:..
 
..:Napi ige:..
 
..:Google:..

Google

 
A Fény Gyermekei...

 

A Kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Plébániaközösség

Ifjúsági Csoportjának részletes bemutatkozása

 

 

A Fény Gyermekei - Ótemplomi Ifjúsági Közösség 2006. februárjában alakult újjá, miután az csoportvezető és irányító akkori káplán atya sajnálatos körülmények között elhagyta hívatását. Ez az eset az egész egyházközséget megrendítette, az Ifjúsági Csoportot pedig lényegében megszüntette. Az akkori fiatalokat rövid időn belül Dr. Tóth Tamás atya hívta vissza és kezdte el a közösség újraformálását, újraindítását. A csoport rövidesen magára talált és elkezdte a munkát szombat esténként, Tóth Tamás káplán atya és Geszler Péter diakónus vezetése alatt.

A csoportunk létszáma azóta megháromszorozódott, jelenleg nagyjából 30 fiatal tartozik a közösségbünkbe. Leginkább 14-18 év közötti középiskolás/gimnazista fiatalok alkotják a többséget, viszont idősebb, a „régi ifjúsági csoport”  tagjai közül is jó páran csatlakoztak hozzánk az elmúlt 2 évben.

A csoportunk minden szombaton találkozik. Az alkalmak alapját képezi az ének, a zene, az imádság és egy adott témának megbeszélése, megvitatása. Ezek mellett megbeszéljük az aktuális ifjúsági programokat és az azon történő szerepvállalásunkat.

2006-ban Péter atya elindított egy gitárcsoportot, amelynek következtében a jelenlegi csoportból ma már kb. 20 ember játszik ezen a hangszeren. Kéthetente az ifjúsági 9-es misén az ifjúság énekel és zenél, gitárral, furulyával, klarinéttal, olykor hegedűvel és dobbal.

Minden évben két jelentős színdarabbal is készülünk. Karácsonykor pásztorjátékot adunk elő 24-én délután és az éjféli szentmise előtt, nagyböjtben pedig a Passió kerül megjelenítésre Virágvasárnap és Nagypéntek este. Minkét előadásra nagyjából 2-3 hónapot készülünk, és ennek eddig meg is volt az eredménye. Nem csak egyházközségi szinten kaptunk elismerést, hanem városi szinten is kiemelt eseménnyé lett mindkét „színdarab”. Jelmezekkel, zenés, énekes betétekkel, élő zenével, komoly színi előadással azt hiszem maradandó élményt tudtunk szerezni eddig, nem csak Krisztusban hívő embereknek.

Ezek mellett az adventi gyertyagyújtásokat is a közösség tagjai végzik, zenés diameditációval, melynek szövegét már saját maguk írják. Nagyböjtben a templomi keresztúti ájtatosságok közül is végeztünk tavaly és idén is.

Ezekben a kiemelt időszakokban, ha marad még időnk és energiánk Taize-i imaórát is szervezünk, virrasztással egybekötve.

Az idei évben városi keresztutat is végeztünk, amely nagyjából 250-300 embert mozgatott meg. Az újplébániával együtt dolgozva és az idei érdeklődést látva elhatároztuk, hogy hagyományt teremtünk ebből. Jövőre is végig járjuk Virágvasárnapot megelőző pénteken a város két temploma között Krisztus keresztútját.

2007-ben az Újtemplomi ifjúság kezdeményezésére közös erővel újjáélesztettük a régi hagyományt, így minden hónap 2. péntekjén ifjúsági szentmisén vesz részt a város fiatalsága a Kalmár kápolnában. Ezeken az alkalmakon szintén zenével és énekkel, esetleg rövid színdarab előadásával vesszük ki a részünk az Úr szolgálatából.

Ha lehetőségünk van, ifjúsági találkozókon is igyekszünk részt venni. Nagymaroson rendszeresen ott vagyunk tavasszal és ősszel egyaránt. Ezen kívül a hozzánk közel eső Petőfiszállás-Szentkútra szoktuk gyalog kizarándokolni az ottani májusi ifjúsági találkozóra, illetve kiutazni, ha más kulturális rendezvényt szerveznek a pálos testvérek.

A csoport ugyanakkor nem zárkózik be, nem különül el az egyházközségtől. Bekapcsolódik az egész közösség életébe. Legyen szó templomdíszítésről vagy takarításról, családi napon való részvételről és szervezésről, fizikai vagy szellemi munkáról, bátran számíthatunk egymásra.

2009. augusztus 1-től ismét változáson ment keresztül a csoport. Geszler Peti atyát Kalocsára helyezte az érsek atya, s a mi élünkre pedig két újmisés atyát, Seffer Attilát és Harbula István állította.

Így új vezetőkkel, új lelkesedéssel kezdjük meg a közös munkát és szolgálatot, bízva Isten kegyelmében és szeretetében.

 

 

 

 

 


  

 
..:Kezdőlapnak:..
Legyen ez a kezdölapom!
 
..:Toronyóra:..
 
..:Fórum:..
 
..:Naptár:..
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
..:Névnap:..

 
..: Biblia Online :..

 
..:Katolikus Hírmondó:..

Egyházközségünk havilapja

Főszerkesztő: Dr. Hevér Tibor

 

 
..:A Biblia éve 2007:..

 
..: Szent Pál éve 2008. :..

 
..: A papok éve 2009. :..

 

 
..:Napi evangélium:..

 
:)
látotagó olvassa a lapot. 1
 
..:Számláló:..
 
..:Mosolyogjatok!!!:..

 
..:Bibliai milliomos:..

 
..:Ennyien voltatok:..
Indulás: 2007-03-10
 
egér
 
Képtár
 
..: Utolsó frissítés :..
 
..: G-mail :..
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints